Over Permanente Make-Up2020-06-23T07:43:02+00:00

Over Permanente Make-Up

PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up is erg populair en één van de meest gevraagde behandelingen
binnen het cosmetisch tatoeëren. Permanente make up of PMU is het inbrengen van tijdelijke pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of stratum basaal aan. Met deze techniek creëren we volle, natuurlijke en mooie wenkbrauwen. Het resultaat blijft 1,5 tot 2 jaar.

WAT KUNT U VERWACHTEN BIJ INKONTOUR     

U wordt bij Inkontour geholpen door een gediplomeerd schoonheidsspecialist en allround PMU specialist, opgeleid bij Esthetica Breda. Inkontour is GGD gekeurd. Dat wil zeggen dat je vakkundig en hygiënisch werkt met goedgekeurde tijdelijke pigmenten, producten en apparatuur. Een behandeling bij Inkontour is dan ook volkomen veilig, zie www.veiligpmu.nl

De behandeling: Voorafgaand aan de behandeling krijgt u een intakegesprek om uw persoonlijke wensen te bespreken, zoals de gewenste vorm van de wenkbrauwen en de kleur van het pigment. Voordat we starten met de behandeling wordt de vorm van wenkbrauw op de huid getekend. Pas wanneer u tevreden bent over de vorm en de kleur beginnen we met de behandeling. 

VIJF REDENEN OM TE KIEZEN VOOR PERMANENTE MAKE-UP

U bent geen tijd meer kwijt door het elke dag opnieuw aanbrengen van make-up
PMU is de oplossing voor mensen met alopecia, vitiligo of met een visuele beperking
U kunt voortaan zorgeloos sporten, zwemmen en in de sauna
Altijd een perfect verzorgde uitstraling en,..
geen allergische reacties meer van make-up!

  HET PRIJSVERSCHIL

De wens voor PMU is groot, echter niet voor iedereen betaalbaar. Wij zijn van mening dat PMU voor iedereen betaalbaar moet zijn. Het zetten van PMU vraagt tijd en tijd is geld. Het prijsverschil bij Inkontour zit in de inwerktijd van de verdoving. Wij vragen onze klanten om de verdovende Emla creme 45 minuten vóór de behandeling aan te brengen op de wenkbrauwen zodat wij 45 minuten eerder kunnen beginnen met de behandeling. Emla crème is alleen door u verkrijgbaar via de huisarts omdat het een medische verdovingscrème is. Een tube van 5 mg is voldoende voor 2 behandelingen.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN TATOEAGE EN PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up is geen tatoeage. Het verschil met een tatoeage is dat er geen tattoo-inkt wordt gebruikt maar tijdelijke natuurlijke pigmenten. Bovendien wordt er minder diep in de huid gewerkt dan bij een tatoeage. De pigmenten vervagen en zijn na ongeveer 3/5 jaar vrijwel niet meer zichtbaar. Een tatoeage vervaagt en verkleurt na verloop van tijd, maar verdwijnt niet! Als permanente make-up wordt gezet met tattoo-inkt dan is het voor een PMU specialist vaak niet meer te corrigeren en is laseren de enige optie.

HOE WERKT EEN PMU BEHANDELING

Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Niet in het onderhuids bindweefsel zoals een tatoeage. Permanente make-up is hierdoor niet echt
permanent. Door ultraviolet licht en het natuurlijke vernieuwen van de huid zal de pigmentatie na 1,5 tot 2 jaar vervagen. Wij maken gebruik van
verschillende technieken. Belangrijk om te weten is dat bij alle technieken in de huid wordt gewerkt. Er worden kleine krasjes in de huid gemaakt.
Op het te behandelen gebied wordt (indien wenselijk) de verdovende crème Emla aangebracht. Emla is een medische verdovingscrème en alleen verkrijgbaar op recept via de huisarts.

4 a 5 dagen na de behandeling laten de kleine kostjes los. De kleur is dan al minder intensief. Na 4 weken is het resultaat te zien. 6 weken na de eerste behandeling zien wij u terug voor de nabehandeling. Houdt u er rekening mee dat de eerste behandeling 1,5 tot 2 uur gaat duren.

Veilige pigmenten
Wij werken met de pigmenten van Irma Hulscher. De pigmenten van Irma Hulscher zijn een begrip in de schoonheidsbranche. Ze zijn GGD goedgekeurd en dus volkomen veilig. Daarnaast zijn er geen sterker geconcentreerde pigmenten verkrijgbaar in de markt. Ook Irma Hulscher pigmenten vervagen na verloop van tijd maar ze zijn gegarandeerd kleurvast. Wenkbrauwbruin wordt dus niet rood of grijs.

Laat geen permanente make-up aanbrengen
Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
Op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
Als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
Als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als u last hebt van één van de volgende aandoeningen
Diabetes
Hemofilie
Chronische huidziekte
Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
Immuunstoornis
Hart- en vaatafwijkingen.

Heeft u één van deze aandoeningen of gebruikt u antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch PMU?
Overleg dan eerst met je huisarts, kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op
www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

NAZORG
Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Na de PMU behandeling krijgt u van ons een aftercare product en schriftelijke uitleg mee over de nazorg van permanente make-up. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen namelijk wondinfecties veroorzaken. Als u de PMU goed en hygiënisch verzorgt zijn de korstjes na een dag of 4 verdwenen. Het duurt 4 tot zes weken tot de behandelde huid helemaal genezen is. Na de behandeling wordt er een vervolgafspraak met u gemaakt voor de gratis nabehandeling na 6 weken.

Het resultaat is afhankelijk van uw huidtype, zonlicht, hormonen, medicijngebruik, crèmes en het naleven van de nazorg

Huidtype: Een vette huid, onrustige of onregelmatige huid (grove poriën) en een hele gevoelige snel bloedende huid, verminderen het resultaat en hoelang de PMU blijft zitten.
Zonlicht: Vervaagt de PMU en zorgt voor een vergrauwing van de kleur. Om dit te voorkomen adviseren wij om in de zon je wenkbrauwen te beschermen met een spf crème.
Hormonen: Kunnen een negatieve invloed hebben op het resultaat (bijvoorbeeld zwangerschap en de eerste 6 maanden erna)
Medicijngebruik: Antistolling, crèmes met retinol of zuren verminderen het resultaat en hoelang de PMU blijft zitten.

Nazorg: Indien de nazorg niet strikt wordt opgevolgd vermindert dat het resultaat.