Microneedling2019-10-17T05:54:50+00:00

Microneedling

HUIDVERJONGING EN HUIDVERBETERING DOOR MICRO-NEEDLING BEHANDELINGEN

BEWEZEN EFFECTIEF!

Als we ouder worden dan wordt de huid minder elastisch. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, krijgt meer rimpels en verliest zijn volume en glans. Om je huid weer jong en fris te krijgen is micro-needling een fantastische behandeling.

Wanneer je bij Inkontour een micro-needling behandeling krijgt, beginnen we eerst met een grondige reiniging en peeling zodat je huid goed schoon en voorbereid is op de skin needling behandeling. De producten die we gebruiken bevatten geen zeep en parfum. Daarna wordt door middel van de dermapen een serum met werkzame stoffen in je huid gebracht. De basis hiervan is hyaluronzuur wat zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Na de needling behandeling wordt de huid wederom gereinigd en wordt er een verkoelend Aloe Vera masker aangebracht. Aloe Vera werkt antibacterieel én hydraterend en is extra verkoelend voor je huid. Tot slot brengen we een hydraterende crème aan voor een zacht huidgevoel en optimale bescherming van de huid.

De behandeling kan als gevoelig ervaren worden. Wij adviseren dan ook om 45 minuten voor de behandeling Emla crème aan te brengen op het behandelgebied (uitgezonderd ogen en lippen). Emla crème is alleen door u verkrijgbaar op recept, via de huisarts.

Het resultaat van micro-needling uit zich in:
Een betere doorbloeding.
Fijnere poriën
Een mooiere gladde en frisse huid
Minder rimpels en fijne lijntjes
Verbetering van de huidstructuur
Vermindering van pigmentvlekken
Opvulling van (acne) littekens

Behandeling met de dermapen
Met de dermapen maakt je hele kleine gaatjes in de huidlagen, waarna ons lichaam ervoor zorgt dat er direct weer nieuw collageen wordt aangemaakt om de huid te herstellen. De onderliggende huidlagen worden hierna weer gevuld met collageen en elastine waardoor de huid weer een stuk steviger en egaler wordt.

        Micro-needling: Behandelmogelijkheden
Dichtheid epidermis (opperhuid)/Veerkrachtig huid/Rosacea/Zonbeschadiging/Doorbloeding verbeteren/Droge huid/Rokershuid/
Fijne lijntjes en rimpels/Hyperpigmentatie/Littekens/Verslapte huid/Striae / Striemen/Acne littekens.

Contra Indicaties
Zwangerschap/Een geïrriteerde/ontstoken huid (infectie)/Zonnebrand (pas behandelen na 3 weken herstel)/Tijdens gebruik van (ontstekingsremmers)/ Extreme couperose en/ of rosacea/Huidkanker/Tijdens medische behandelingen (chemotherapie)/Open wonden/Verheven moedervlekken/Wratjes/Eczeem/Actieve acne/Herpes Simplex

Bijwerkingen
Na een actieve micro-needling behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling ontstaan. Ook kan de behandeling een irriterend (prikkelend) en / of brandend (warme rode huid) gevoel geven. Normaliter verdwijnen deze effecten binnen 24 48 uur. Bij een diepere medische behandeling (vanaf 1,5 mm) zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. De huid sluit na 10-15 minuten na de behandeling. De roodheid en/of gevoeligheid van het behandelde gebied kan enkele dagen aanhouden. Pas 4 uur na de behandeling mag u de huid reinigen met een cleanser (voor de gevoelige huid) en een verzorgende hydraterende crème aanbrengen op de behandelde huid. Een micro-needling behandeling kan de huid laten schilferen, dit verdwijnt echter binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.

Na de behandeling
Niet krabben aan de behandelde huid.
Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur.
Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur.
Na de behandeling dient men UV straling zo veel mogelijk te mijden en gedurende de eerste 4 weken adviseren wij om na de behandeling zonbeschermende producten met een hoge factor te gebruiken. Deze zijn ook verkrijgbaar in onze praktijk.
Het behandelde gebied camoufleren met make-up is na 24 uur geen probleem.

Te verwachten resultaten
Het optimale resultaat van de behandeling wordt zichtbaar na enkele weken / maanden. Het proces in de huid heeft zijn tijd nodig.
Het volgen van een kuur is aan te bevelen. 6x per gemiddeld 2-6 weken. Dit is uiteraard afhankelijk van het probleem en het gewenste resultaat.