Bel ons App ons Mail ons Instagram Facebook

HUIDVERJONGING EN HUIDVERBETERING DOOR MICRONEEDLING EN FRACTIONAL NEEDLING  BEHANDELINGEN BEWEZEN EFFECTIEF!

 

MICRONEEDLING

 

Als we ouder worden dan wordt de huid minder elastisch. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, krijgt meer rimpels en verliest zijn volume en glans. Om je huid weer jong en fris te krijgen is microneedling een fantastische behandeling. Wij gebruiken voor onze behandelingen de producten van Aesthetico. De producten van Aesthetico zijn geschikt voor ieder huidtype, zelfs voor de meest gevoelige huid.

 

Wanneer je bij Inkontour een microneedling behandeling krijgt, beginnen we eerst met een grondige reiniging en peeling zodat je huid goed schoon en voorbereid is op de skin needling behandeling. Daarna wordt door middel van de dermapen een serum met werkzame stoffen in je huid gebracht. De basis hiervan is hyaluronzuur wat zorgt voor soepelheid en vochtbinding. Na de needling behandeling wordt de huid wederom gereinigd en wordt er een verkoelend Aloe Vera masker aangebracht. Aloe Vera werkt antibacterieel én hydraterend en is extra verkoelend voor je huid. Tot slot brengen we een hydraterende crème aan voor een zacht huidgevoel en optimale bescherming van de huid.

 

Microneedling: Behandelmogelijkheden
Dichtheid epidermis (opperhuid)/Veerkrachtig huid/Rosacea (wanneer deze rustig is)/Zonbeschadiging/Doorbloeding verbeteren/Droge huid/Rokershuid/

Fijne lijntjes en rimpels/Hyperpigmentatie/Littekens/Verslapte huid/Striae / Striemen/Acne littekens.

 

Behandeling met de dermapen
Met de dermapen maakt je hele kleine gaatjes in de huidlagen, waarna ons lichaam ervoor zorgt dat er direct weer nieuw collageen wordt aangemaakt om de huid te herstellen. De onderliggende huidlagen worden hierna weer gevuld met collageen en elastine waardoor de huid weer een stuk steviger en egaler wordt.

 

Contra Indicaties needling behandelingen
Zwangerschap/Een geïrriteerde, ontstoken huid (infectie)/Zonnebrand (pas behandelen na 3 weken herstel)/Tijdens gebruik van (ontstekingsremmers)/ Extreme couperose en/of rosacea/Huidkanker/Tijdens medische behandelingen (chemotherapie)/Diabetes/ Open wonden/Verheven moedervlekken/Wratjes/Eczeem/Actieve acne/Herpes Simplex.

 

Een microneedling behaneling kan als gevoelig ervaren worden. Wij adviseren dan ook om 45 minuten voor de behandeling Emla crème aan te brengen op het behandelgebied (uitgezonderd ogen en lippen). Emla crème is alleen door u verkrijgbaar op recept, via de huisarts. 

 

 

FRACTIONAL NEEDLING

 

De Fractional-Needling techniek is een verbluffend effectief wapen in de strijd tegen rimpeltjes, huidverslapping en algehele huidveroudering. De huid wordt voller, gladder en strakker. Met behulp van een snel bewegend stempeltje met zeer fijne steriele naaldjes, worden in korte tijd duizenden micro-perforaties in de huid gemaakt. De duizenden prikjes in de huid zorgen ervoor dat de aanmaak van eigen collageen en elastine enorm wordt gestimuleerd. Afhankelijk van het type rimpel welke behandeld wordt, zorgt de ingebrachte werkstof hyaluronzuur voor een lichte vulling van de rimpel of lijn in het gezicht.

 

Met de fractional needling methode kunnen alle lijntjes behandelt worden die veroorzaakt worden door huidverslapping. Dit zijn bijvoorbeeld de rimpeltjes op de bovenlip, de rimpeltjes van de mondhoek naar de kaaklijn, verslapping van de wangen en de kaaklijn. De rimpels ontstaan door spiercontractie zijn helaas minder goed behandelbaar. Denk hierbij aan de lachrimpels, de fronsrimpels tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes bij de ogen.

 

Ook littekens en harde striae kunnen met deze techniek goed worden behandeld. Deze vorm van striae ziet men vaak op de bovenbenen en armen. Zachte striae is helaas moeilijk te behandelen met fractional needling. Deze vorm van striae komt vaak voor in de zij en op de borsten.

 

Een fractional needling behandeling duurt ca. 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de te behandelen probleemzone. De behandeling is nagenoeg pijnloos.

 

Het resultaat van microneedling en fractional needling uit zich in:

 • Een betere doorbloeding.
 • Fijnere poriën
 • Een mooiere gladde en frisse huid
 • Minder rimpels en fijne lijntjes
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van pigmentvlekken
 • Opvulling van (acne) littekens

 

Bijwerkingen
Na een actieve needling behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling ontstaan. Ook kan de behandeling een irriterend (prikkelend) en/of brandend (warme rode huid) gevoel geven. Normaliter verdwijnen deze effecten binnen 24/48 uur. Bij een diepere medische behandeling (vanaf 1,5 mm) zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. De huid sluit na 10-15 minuten na de behandeling. De roodheid en/of gevoeligheid van het behandelde gebied kan enkele dagen aanhouden. Pas 4 uur na de behandeling mag u de huid reinigen met een cleanser (voor de gevoelige huid) en een verzorgende hydraterende crème aanbrengen op de behandelde huid. Een microneedling behandeling kan de huid laten schilferen, dit verdwijnt echter binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.

 

Na de behandeling

 • Niet krabben aan de behandelde huid.
 • Het behandelde gebied niet harsen of epileren tijdens de behandelkuur.
 • Voorkom heet douchen, sauna, zwemmen en baden gedurende de eerste 24 uur.
 • Na de behandeling dient men UV straling zo veel mogelijk te mijden en gedurende de eerste 4 weken adviseren wij om
 • Na de behandeling zonebeschermende producten met een hoge factor te gebruiken. Deze zijn ook verkrijgbaar in onze praktijk.
 • Het behandelde gebied camoufleren met make-up is na 24 uur geen probleem.

 

Te verwachten resultaten

Het optimale resultaat van de behandeling wordt zichtbaar na enkele weken / maanden. Het proces in de huid heeft zijn tijd nodig.

Het volgen van een kuur is aan te bevelen. 6x per gemiddeld 2-6 weken. Dit is uiteraard afhankelijk van het probleem en het gewenste resultaat.